Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük, ha egyetértesz, kattints az ELFOGADOM gombra, ha változtatni szeretnél ezen, akkor a Beállítások módosítása gombra. Köszönjük!

Részletesebb információ az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Menü

ISOMASTER XPS SVW lábazati, érdes felületű, egyenes élképzésű szigetelő lemez -- 3 cm

Ár:
1.257 Ft (990 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Válasszon méretet:
Menny.:m2

Paraméterek

Szállítási információ: Ország bármely pontjára a szállítás ingyenes, ha ebből a termékből, vagy a hozzá tartozó rendszerelemekkel együtt, összességében, bruttó 100.000 Ft felett rendel!
Alkalmazás: Lábazat szigetelése, pince szigetelése, valamint ablakok köré szigetelés, passzívházakra különösen jól használható
Hőszigetelő lemez mérete: 60 x 125 cm
Élképzés egyenes
Hővezetési tényező: 0.034 W/mK
Rendelési információ Csak egész, bontatlan csomagot tudunk szállítani! Mivel webshopunk sajnos nem kezeli a törtszámokat, egészre kerekítve tud rendelni. A pontos mennyiség a rendelése visszaigazolásában lesz látható!Típusjelölés 20-30 mm:XPS-EN 13164-T2-DS(70,90)-DLT(1)5-CS(10\Y)200-WL(T)1,5 WD(V)3-FTCD2
Típusjelölés 40-170 mm XPS-EN 13164-T2-DS(70,90)-DLT(1)5-CS(10\Y)300-WL(T)1,5 WD(V)3-FTCD2
Hővezetési tényező 20 – 40 mm = 0,034 W/m.K, 50 mm felett = 0,035 W/m.K
Tűzvédelmi osztály E (EN 13501-1)
Vonatkozó szabvány EN 13164

Leírás

Az ISOMASTER XPS SVW lábazati szigetelés, kék színű zárt cellás extrudált polisztirolhab lemez, vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi. Megfelelő hőszigetelést képes biztosítani a hagyományos EPS szigetelő lemezeknél 2-4 centiméterrel vékonyabb vastagságban is.

A homlokzat talajjal érintkező része a lábazat. Itt a fokozott mechanikai igénybevétel és a jelentős nedvességhatás miatt pl. olvadó hó, nagyobb teljesítményű hőszigetelő anyag beépítése szükséges. Ilyen az ISOMASTER XPS SVW lábazati hungarocell és az ISOMASTER XPS BTW lábazati szigetelő lemez. A különbség az, hogy az ISOMASTER XPS SVW egyenes élképzésű, bordázott felületű, amire jól tapad ragasztótapasz, ezáltal lábazat szigetelésre kiválóan alkalmas, az ISOMASTER XPS BTW lépcsős élképzésű, síma felületű, alkalmazása a nedvesség hatásának kitett oldalsó pincefalak hőszigetelése. 

A hőszigetelés vastagságát hőtechnikai számítással kell meghatározni. A hőhíd vonalában nem lehet rosszabb a fal szigetelőképessége, mint az általános helyen. A tervezés során a hőszigetelés helyigényét biztosítani kell. A lábazatok hőszigetelését a belső padlóvonal alá legalább fél méterrel le kell vezetni, ahhoz, hogy a hőhidak káros hatását csökkenteni tudjuk.