Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Kérjük, ha egyetértesz, kattints az ELFOGADOM gombra, ha változtatni szeretnél ezen, akkor a Beállítások módosítása gombra. Köszönjük!

Részletesebb információ az Adatkezelési tájékoztatónkban.

Menü

ISOMASTER XPS BT lábazati, sima felületű, lépcsős élképzésű szigetelő lemez -- 14 cm

Ár:
6.223 Ft (4.900 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Raktáron
Válasszon méretet:
Menny.:m2

Paraméterek

Szállítási információ: Ország bármely pontjára a szállítás ingyenes, ha ebből a termékből, vagy a hozzá tartozó rendszerelemekkel együtt, összességében, bruttó 100.000 Ft felett rendel!
Hőszigetelő lemez mérete: 60 x 125 cm
Élképzés lépcsős
Hővezetési tényező: 0,035 W/mK
Rendelési információ Csak egész, bontatlan csomagot tudunk szállítani! Mivel webshopunk sajnos nem kezeli a törtszámokat, egészre kerekítve tud rendelni. A pontos mennyiség a rendelése visszaigazolásában lesz látható!Típusjelölés 20-30 mm:XPS-EN 13164-T2-DS(70,90)-DLT(1)5-CS(10\Y)200-WL(T)1,5 WD(V)3-FTCD2
Típusjelölés 40-170 mm XPS-EN 13164-T2-DS(70,90)-DLT(1)5-CS(10\Y)300-WL(T)1,5 WD(V)3-FTCD2
Hővezetési tényező 20 – 40 mm = 0,034 W/m.K, 50 mm felett = 0,035 W/m.K
Tűzvédelmi osztály E (EN 13501-1)
Vonatkozó szabvány EN 13164

Leírás

Az ISOMASTER XPS BT lábazati szigetelés, kék színű zárt cellás extrudált, sima felületű, lépcsős élkialakítású polisztirolhab lemez, vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi. Megfelelő hőszigetelést képes biztosítani a hagyományos EPS szigetelő lemezeknél 2-4 centiméterrel vékonyabb vastagságban is.

A homlokzat talajjal érintkező része a lábazat. Itt a fokozott mechanikai igénybevétel és a jelentős nedvességhatás miatt pl. olvadó hó, nagyobb teljesítményű hőszigetelő anyag beépítése szükséges. Ilyen az ISOMASTER XPS SVW lábazati hungarocell, az ISOMASTER XPS BTW lábazati szigetelő lemez, és az ISOMASTER XPS BT lábazati polisztirol lemez. A különbség az, hogy az ISOMASTER XPS SVW egyenes élképzésű, bordázott felületű, az ISOMASTER XPS BTW lépcsős élképzésű, szintén bordázott felületű, amire jól tapad ragasztótapasz, ezáltal koszorúk, pillérek bennmaradó hőszigetelő zsaluzataként, homlokzati hőszigetelő rendszerek vízálló, lábazati hőszigetelése kiválóan alkalmas. Az ISOMASTER XPS BT lábazati polisztirol lemez lépcsős élképzésű, de sima felületű! Alkalmazása a nedvesség hatásának kitett oldalsó pincefalak, talajon fekvő kis vagy átlagos terhelésű padlók, lábazatok, maximum személyi forgalomra tervezett lapostetők, parapetfalak, magastetők hőszigetelése, valamint mechanikai védőrétegként, 4m-es beépítési mélységig.

A hőszigetelés vastagságát hőtechnikai számítással kell meghatározni. A hőhíd vonalában nem lehet rosszabb a fal szigetelőképessége, mint az általános helyen. A tervezés során a hőszigetelés helyigényét biztosítani kell. A lábazatok hőszigetelését a belső padlóvonal alá legalább fél méterrel le kell vezetni, ahhoz, hogy a hőhidak káros hatását csökkenteni tudjuk.